Törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatások

Folyamatok kiszervezése napjainkra hatékonysági, sőt akár stratégiai céllá vált. A nem az alaptevékenység részét képező számviteli, könyvelési, adózási, vagy reporting folyamatok külső szolgáltatóhoz történő kihelyezése egy jól működő vállalat számára is jelentős költségmegtakarítással és kockázatcsökkenéssel jár a kontroll megtartása mellett.

A Mazars széles körben nyújt szolgáltatásokat ügyfelei részére előre definiált szolgáltatási szintek garantálása mellett. Az erre szakosodott Accounting & Outsourcing Services (AOS) üzletág szakemberei mind a magyar adózás, mind a hazai és nemzetközi elő­írások (IFRS) szerinti számvitel tekintetében jelentős tapasztalattal rendelkeznek. Szenior szintű kollégáink közül többen a mérlegképes könyvelői képesítés mellett adótanácsadói oklevéllel is rendelkeznek.

Jelenleg több, mint 100 vállalatnak nyújtunk kiszervezett szolgáltatásokat. Ezek közül több olyan összetett elvárásrendszerű, illetve nagy méretű ügyfél van, amelyek számára teljes körű számviteli és adózási szolgáltatást nyújtunk az adatrögzítéstől kezdve a havi zárásokon és adózási feladatokon ke­resztül akár a konszolidációig. Számos ügyfelünknél bizonyos számviteli és/vagy pénzügyi részfeladatok ellátása képezi a szolgáltatásnyújtás alapját szoros együttműködésben a cégek belső folyamatokért felelős területeivel. Főként jelentősebb méretű, tőzsdén jegyzett partnereink esetében a társaság belső előírásai alapján a vállalatcsoport saját számviteli és ügyviteli rendszerén (különböző ERP-ken) belül nyújtjuk a szolgáltatást. Minden egyéb esetben a Mazars ezen szolgáltatásait a Microsoft Dynamics AXAPTA integrált vállalatirányítási rendszerben nyújtja.

Adózási szolgáltatásaink nyújtásához magas adatbiztonságú ügyfélportál megoldást biztosítunk. Dokumentumokat elektronikus formában küldünk és fogadunk, amely módszer támogatja az automatizálás révén felgyorsított (és versenyképes árú) szolgáltatás nyújtása mellett környezettudatos működésünk megvalósulását is.

Törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatások

  • A magyar céges adónemek teljes spektrumát lefedő adók kalkulációja
  • Adóbevallások készítése és benyújtása
  • Az adóhatósággal való elektronikus kapcsolattartás (cégkapu figyelés)
  • Önellenőrzések lefolytatása
  • Adó visszaigénylések teljes körű elvégzése
  • Adóellenőrzések támogatása
  • Belső könyvelés áttekintésén alapuló adókalkulációk és bevallások készítése
  • Ügyfél ERP adókód beállítások felülvizsgálata és tanácsadás

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen minket a +36-1-429-3010-es központi telefonszámunkon vagy az oldalon található közvetlen elérhetőségeinken, hogy egy személyes találkozón egyeztethessük Önnel a részleteket.