Megjelent a Mazars 2021-es közép- és kelet-európai Adóbrosúrája

21 ország aktuális adózási információiról nyújt körképet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat idén kilencedik alkalommal kiadott adóbrosúrája.

"2021. június 28., Budapest 21 ország aktuális adózási információiról nyújt körképet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat idén kilencedik alkalommal kiadott adóbrosúrája, melynek fókuszában a foglalkoztatást terhelő és a forgalmi típusú adók mellett a társasági nyereségadózás részletei és a transzferárazás állnak. Habár a pandémia számos változást eredményezett a régió minden országának adórendszerében, a kiadvány ezúttal is a hosszú távú trendekre koncentrál, hiszen beruházási döntéseik meghozatalában a tendenciák, az adórezsimek egymáshoz és a korábbi évekhez viszonyított változásainak elemzése segíti a vállalatvezetőket.

Az adóbrosúrában szereplő országok listája az elmúlt években folyamatosan bővült, a 2021-es kiadás 21 ország adatait tartalmazza, a visegrádi négyek mellett Délkelet-Európa államait, Németországot, Ausztriát, Oroszországot, Ukrajnát és a balti államokat. A kutatás célja az, hogy átfogó képet nyújtson a régiós országok adórendszeréről és adópolitikájáról, ezért a koronavírus-járvánnyal összefüggésben alkalmazott, átmeneti adókedvezmények bemutatása nem volt a felmérés tárgya."

A teljes közlemény és a kiadvány az alábbi linkeken olvasható:

Documents

Mazars CEE tax guide 2021 website
Mazars CEE tax guide 2021 website
Megjelent a Mazars 2021-es közép- és kelet-európai Adóbrosúrája
Megjelent a Mazars 2021-es közép- és kelet-európai Adóbrosúrája