Holnap jár le a jogvesztő határidő

Holnapig van lehetőségük az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a Mazars.

"A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig uniós és unión kívüli országokból is kérhetnek visszatérítést 2021-es vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.

Gyakran előfordul, hogy egy vállalkozás olyan tagállamban vesz igénybe szolgáltatást, vagy vásárol termékeket, ahol egyébként adóköteles gazdasági tevékenységet nem végez. Jó tudni, hogy ilyenkor az adóalany – feltételezve, hogy a külföldi beszerzés a céges működése kapcsán merült feljogosult a külföldön megfizetett áfa összegének visszatérítésére – hívja fel a figyelmet a Mazars nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat legújabb közleményében."

A teljes közlemény a lenti linken olvasható:

Document

Holnap jár le a jogvesztő határidő